Actueel

Maankwartier komt er definitief

Maankwartier komt er definitief

Persbericht:

De Raad van State heeft positief besloten in de bodemprocedure tegen Maankwartier. Dat betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. En dat betekent weer dat de werkzaamheden voor de nieuwe Heerlense stationsomgeving nu echt van start kunnen.

Werkzaamheden Noordelijke Maan
Aan de noordzijde van Maankwartier (aan de Spoorsingel tot aan de Hoppenhof) wordt al gewerkt aan het intrillen van de damwanden. Aansluitend wordt daar gestart met het uitgraven van een diepe bouwkuip. Hier komen onder meer een ondergrondse parkeergarage, winkels, appartementen, pleinen en parken.

Tijdelijk station
Er komt voor de gehele bouwperiode een tijdelijk station aan de Parallelweg. Op dit moment zijn de werkzaamheden om de panden aan de Parallelweg geschikt te maken voor het tijdelijk station in volle gang. Naast de Ticket & Service balie van de NS komen hier ook de stationswinkels, de stadsinformanten en de bewaakte fietsenstalling. Het tijdelijk station gaat naar verwachting dit jaar open. Het huidige station gaat daarna dicht en wordt dan snel gesloopt.

Aantrekkelijke stationsomgeving
Maankwartier zal een waardige bijdrage leveren aan Heerlen. Het spoor als barrière tussen twee stadsdelen verdwijnt en er komt een aantrekkelijke stationsomgeving voor terug waar wonen, winkelen en werken worden gecombineerd.

Heerlen, 7 november 2012

< Terug naar het overzicht

de kern van rendement