Actueel

Feestelijke bouwstart VieCuri

Eindelijk gaan we bouwen!

Donderdag 12 december werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de officiële bouwstart gegeven voor de Spoedpost en het Geboortecentrum. Alle betrokkenen, vaak al van het eerste uur, waren aanwezig: vertegenwoordigers van Cohesie, de SEH, gynaecologie en kindergeneeskunde van VieCuri, eerstelijnsverloskundigen, Huis voor de Zorg en zorgverzekeraars VGZ en CZ. Ook de andere eerstelijnsfuncties, die in het voorjaar van 2015 hun intrek gaan nemen in de accommodatie waren er: Kies Mondzorg, crisisdienst Vincent van Gogh, dienstapotheek en VieCuriVitaal.

“Wij schrijven geschiedenis”, zei Arend Vreugenhil in zijn welkomstwoord namens de Raad van Bestuur. Daarbij stelde hij tegelijkertijd de vraag of hij met deze uitspraak niet een tikkeltje aan het overdrijven was. Echter in zijn verdere toelichting werd duidelijk dat we met de bouw van de spoedpost en het geboortecentrum in Venlo een samenwerking tussen tweedelijns- en eerstelijnszorg realiseren die landelijk uniek mag worden genoemd en daarmee een bijzondere aanwinst voor de regionale gezondheidszorg is.

Vervolgens introduceerde hij de sprekers die vanuit het perspectief van de zorg voor de patiënt en vanuit die patiënt een korte presentatie gaven.

Alle sprekers verrichten gezamenlijk de bouwstarthandeling. Hiervoor onthulden zij buiten voor het bouwterrein, het bouwbord. Weer terug in de garage van de ambulancezorg stonden de feestelijke bubbels klaar, waarmee werd getoast op een voorspoedige bouw en oplevering in maart 2015.

< Terug naar het overzicht

de kern van rendement