Actueel

Nieuwbouw Spoedpost en Geboortecentrum bij VieCuri afgerond

Nieuwbouw Spoedpost en Geboortecentrum bij VieCuri afgerond

De best mogelijke zorg voor moeder én kind, dat was het belangrijkste streven van VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Met de ingebruikname van het nieuwe geboortecentrum op 2 juni 2015 wordt een grote stap gezet om deze zorg te optimaliseren samen met de eerstelijns verloskundigen en de kraamzorgorganisaties. Afgelopen zaterdag opende het ziekenhuis haar deuren voor het publiek. Tijdens de Open Dag waren de nieuwe poliklinieken, de gerenoveerde Apotheek en Spoedpost en het Geboortecentrum te bezichtigen.

Officiële opening

Na een bouwperiode van ruim een jaar zijn de nieuwe spoedpost en het geboortecentrum geopend. Deze mijlpaal is officieel gevierd op 30 mei. Na enkele korte toespraken vond de feestelijke openingshandeling plaats, waarna de aanwezigen een kijkje konden nemen in het prachtige gebouw.

Huiselijke omgeving

De nieuwe spoedpost, gesitueerd op de begane grond, sluit aan op de spoedeisende hulp van VieCuri en bevat o.a. de huisartsenpost, dienst apotheek, tandartsenpost en de GGZ.
Het Geboortecentrum bevindt zich op de tweede en derde bouwlaag van het markante gebouw en sluit aan op de intensive Care en de centrale operatie afdeling van VieCuri. In het Geboortecentrum staat Family Centered Care centraal: alles is erop gericht een huiselijke en intieme sfeer te creëren rondom en voor het jonge gezin. In de kraamsuite verblijven moeder, kind en partner gedurende de bevalling in een eigen kamer, die rustig en huiselijk is ingericht. De suites zijn voorzien van eigen sanitair en er is zo min mogelijk medische apparatuur aanwezig. Deze wordt binnengeschoven als dat nodig is.

Wij als PROCESS zijn natuurlijk trots dat wij aan de totstandkoming van dit unieke project hebben mogen meewerken en dat wij dit als regisseur van het ontwerpteam hebben mogen vormgeven. PROCESS heeft vanaf het eerste begin tot oplevering het projectmanagement voor haar rekening genomen.

< Terug naar het overzicht

de kern van rendement