Actueel

Maankwartier Heerlen

Maankwartier Heerlen

Het mag, het kan, en het komt er! Het prestigieuze project Maankwartier Heerlen volgens een ontwerp van de Heerlense kunstenaar Michel Huisman staat niets meer in de weg.

Op 3 januari 2012 ontving Weller de formele goedkeuring van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Op 9 januari werden de handtekeningen geplaatst onder de uitwerkingsovereenkomst tussen de partners NS Poort, Gemeente Heerlen en Weller.

Bouwontwikkeling Jongen BV neemt de eindebelegging van de openbare parkeerplaatsen Ca. 6.100 m2 supermarkt en ca. 4.000 m2 kantoorruimte voor haar rekening.

Daar waar verloedering en drugsproblematiek ooit een stempel op het beeld drukten , zal met de komst van het Maankwartier een icoon voor Parkstad worden gecreëerd. Een icoon dat overdag en ’s avonds leeft door de combinatie van diverse functies zoals wonen, werken, winkelen en uiteraard ontmoeten. Het vormt een fysieke verbinding tussen Noord en Zuid, die als het ware de poort vormt naar het centrum van Heerlen.

Door de bijzondere vormgeving van de openbare ruimte, hoogstaande architectuur en de combinatie van stedelijke uitstraling met intimiteit worden de juiste condities geschapen.

Het plan omvat:

  • Ca. 110 woningen
  • Kantooroppervlakte max. 19.000 m2
  • Winkels en horeca in kleinere units ca. 2.000 m2
  • Grootschalige detailhandel max. 12.000 m2
  • Hotel ca. 4.000 m2
  • Station –en reizigersvoorzieningen
  • Parkeergarages voor ca. 800 voertuigen

Wij zijn er trots op dat Bouwontwikkeling Jongen en Weller Vastgoedontwikkeling hun vertrouwen hebben uitgesproken richting Process. Zo mogen wij voor beide initiatiefnemers de volledige directievoering van dit langdurig bouwproject onder onze hoede nemen.

< Terug naar het overzicht

de kern van rendement