• WCDL
  • WCDL
  • WCDL
  • De Leim

Herontwikkeling Winkelcentrum “De Leim” te Maastricht

Opdrachtgever: Woningstichting Maasvallei en Noord-West Nederland


Sinds de jaren 90 is door diverse partijen geprobeerd om het terrein dat bekend staat als ”het Rekko perceel”, tot ontwikkeling te brengen. In 2009 is het terrein aangekocht door Woningstichting Maasvallei en Noord-West Nederland, eigenaren van het annex gelegen winkelcentrum “De Leim” en een appartementencomplex. Als programma voor de ontwikkeling is met de Gemeente Maastricht overeengekomen:

Voor dit initiatiefplan is PROCESS door woningcorporatie Maasvallei en Noord-West Nederland benaderd om voor hun het totale (integrale) projectmanagement te verzorgen.
Dit project kenmerkt zich door het feit dat er twee opdrachtgevers met verschillende belangen (winkels en parkeren versus sociale huurwoningen) zich bij ons melden om dit vraagstuk voor hun op te lossen. De locatie is gelegen aan een drukke invalsweg in Maastricht met allerlei belemmeringen (verkeer, geluid, milieu, eigendommen derden, bestaand winkelcentrum en dergelijke). Het initiatiefplan is omarmd door de Gemeente Maastricht, hetgeen ook een prestatie genoemd mag worden. In oktober 2014 is het project succesvol opgeleverd.


< Terug
de kern van rendement