• Plateauweg
  • Plateauweg
  • Plateauweg
  • Plateauweg

Nieuw-verbouw woonhuis Plateauweg te Maastricht

Opdrachtgever: Fam. van Kerkoerle


De opdrachtgever is bij PROCESS terechtgekomen met de vraagstelling of wij de bouwbegeleiding van de ver -en nieuwbouw van een woonhuis gelegen aan de Plateauweg 15 te Maastricht konden verrichten.
Het bestaande woonhuis bestond uit 3 bouwgedeelten met 3 verschillende bouwjaren. De hoofdmassa is volledig gerenoveerd en de 2 overige bestaande bouwdelen zijn gesloopt. In de plaats van deze bouwdelen is aan de achterzijde een ruime tuinkamer gekomen met veel glaspartijen, waardoor een schitterend uitzicht is gerealiseerd naar de Sint Pietersberg. Bij het andere bouwdeel was de vraag of het mogelijk was om hieronder een (parkeer)kelder te realiseren. De bestaande hoofdmassa is al gedeeltelijk voorzien van een kelder en de nieuwe kelder zou dan moeten aansluiten op de bestaande. Dit was niet zo eenvoudig daar een gedeelte van de nieuwe kelder niet direct aansloot op de bestaande kelder, waardoor we een gedeelte van de bestaande fundering moesten ondervangen en aanmetselen.
Zoals reeds eerder aangeven is de hoofmassa volledig gerenoveerd met nieuwe wand, plafond en vloerafwerkingen. De buitenkozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing waarbij de bestaande slanke stalen kozijnen zijn gehandhaafd. Deze zijn wel nagekeken en daar waar nodig gangbaar gemaakt.
Het eindresultaat is een mooi gerenoveerde woning met 2 nieuwe aanbouwen in de woonwijk Sint-Pieter.


< Terug
de kern van rendement