• ICT College te Sittard
  • ICT College te Sittard
  • ICT College te Sittard
  • ICT College te Sittard
  • ICT College te Sittard

ICT Lyceum te Sittard

Opdrachtgever: Leeuwenborgh Opleidingen


In opdracht van Leeuwenborgh Opleidingen is door PROCESS de uitbreiding en verbouwing van een voormalige showroom met magazijn, tot een volwaardig ICT lyceum als turn-key opdracht ontwikkeld en gerealiseerd.
Specifiek voor dit project was het feit dat er een compleet andere bestemming moest worden gegeven (onderwijs) dan waar het gebouw feitelijk voor ontworpen en gebouwd was. Het gebouw leende zich hier dan ook niet voor. Leeuwenborgh Opleidingen had zowel een probleem in financiële zin als ten aanzien van het tijdsaspect. Daarnaast voldeed het bestaande gebouw al op voorhand niet aan de verleende bouwvergunning (sprinklerinstallatie niet aangebracht) en lag hier in de oorsprong al een probleem met de gemeente. Daar waar de meeste adviseurs wegliepen van het vraagstuk, “Hoe kan een bestemmingsplan worden aangepast?”, “Hoe moet een gebouw op een zo korte termijn aangepast worden volgens de complexe regelgeving en dit met zo een krap budget?”, hebben wij als PROCESS de handen in elkaar geslagen, de mouwen opgestroopt en het ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt.
Het project is in 2004 uitgevoerd, dit tot grote tevredenheid van de opdrachtgever binnen de strikte randvoorwaarden van prijs, tijd en kwaliteit.


< Terug
de kern van rendement