• Opel bergsteyn
  • Opel bergsteyn
  • Opel bergsteyn
  • Opel bergsteyn
  • Opel bergsteyn

Verbouwing garage Bergsteyn

Opdrachtgever: Opel Bergsteyn


De opdrachtgever, Maurice Bergsteijn van Garage Opel Bergsteijn te Berg en Terblijt, heeft PROCESS in eerste instantie gevraagd een calculatie op te zetten m.b.t. de bouwkosten. Het ontwerp van deze verbouwing is door een derde partij opgezet. De verbouwing bestaat uit een 4-tal hoofdcomponenten te weten:

Na de financiële toetsing, welke positief is uitgevallen, is er een aanvullende opdracht ontstaan in de vorm van bouwvergunningsaanvraag en bouwbegeleiding. PROCESS heeft het ontwerp uitgewerkt tot volwaardige bouwvergunningsstukken en deze ingediend bij de gemeente. Na goedkeuring van de gemeente heeft PROCESS een aantal aannemers en installateurs benaderd om een offerte uit te brengen. Na controle van de offertes (volledigheid en financieel) is er een keuze gemaakt in aannemer en installateur. Deze zijn op vrij korte termijn gestart en hebben het project, mede dankzij de begeleiding van PROCESS, tot een goed einde gebracht.

Het resultaat is een nieuw kantoor van +/-50m² met een directe toegang tot het nieuwe magazijn van 37m². Het oude kantoor heeft de nieuwe functie opslagruimte voor de shop gekregen. De shop zelf is met +/-12m² uitgebreid. De entree van de showroom is zodanig aangepast dat de entree ook gebruikt kan worden voor het in en uit rijden van de showroom auto’s. Tot slot is het geheel gekoppeld door middel van een luifel die is opgebouwd uit thermisch verzinkt staal en massieve heldere polycarbonaat platen.

Het project is ondanks de kleine wijzigingen tijdens de bouw binnen het budget gebleven.


< Terug
de kern van rendement